Dodatni porez na zarade preko 100.000 dinara

Bez autora
Sep 11 2013

U Vladi Republike Srbije u toku su pripreme izmena poreskih zakona, koje bi javnosti mogle biti predstavljene u narednih mesec dana.Uvođenjem progresivnog oporezivanja plata i imovine, Vlada pokušava da manje namete koje plaća privreda i siromašniji sloj građana nadoknadi većim porezima na plate koje su duplo veće od prosečnih, kao i na imovinu onih koji su dobrostojeći.

Dodatni porez na zarade preko 100.000 dinaraU Vladi Republike Srbije u toku su pripreme izmena poreskih zakona, koje bi javnosti mogle biti predstavljene u narednih mesec dana.

Uvođenjem progresivnog oporezivanja plata i imovine, Vlada pokušava da manje namete koje plaća privreda i siromašniji sloj građana nadoknadi većim porezima na plate koje su duplo veće od prosečnih, kao i na imovinu onih koji su dobrostojeći.

Dodatni porez na zarade preko 100.000 dinara, prema statistici, bi trebalo da plati 86.000 građana čije zarade premašuju ovaj iznos, dok je 18.000 zaposlenih s platama preko 150.000 dinara, a grupu najbogatijih čini svega jedan odsto ukupne populacije.

Sa druge strane, svaki treći stanovnik u Srbiji je nezaposlen, oko 78.000 ima zaradu manju od 25.000, a čak 412.000 zarađuje u rasponu između 35.000 i 65.000 dinara.

Prema navodima iz Ministarstva privrede, oni koji imaju zarade niže od proseka od naredne godine moći će da računaju na to da će imati povoljnosti koje će im omogućiti socijalne karte, kao novi kriterijum za ocenu socijalnog stanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik